Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوروش زارعی به مشکلات هنرمندان در دوران کرونا اشاره کرد که در حوزه هنری برایشان چند جشنواره و تئاترهای آپارتمانی درنظر گرفتند. ۱۰ مجلس تغزیه محرمی که پخش تلویزیونی می‌شود و اگر قسمت باشد در کار "سلمان" داود میرباقری خواهم بود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره نقالی‌خوانی علوی در رادیو به پایان راه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش زارعی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی حوزه هنری به عنوان دبیر این جشنواره بود. به این بهانه سراغش رفتیم تا از شرایط نابسامان هنرمندان و مشکلاتشان در دوران کرونا جویا شویم.

شرایط سخت تئاتری‌ها در دوران کرونایی

زارعی در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم  گفت: شرایط این روزها، شرایط خوبی برای هنرمندان نیست. به خصوص بچه‌های تئاتر شرایط مالی و معیشتی خوبی ندارند. همه داریم فریاد می‌زنیم که آقایان دولت، مجلس و مدیران بالادستی کاری برای این بچه‌های تئاتر بکنید. هنرمندان ما در رادیو، تلویزیون و سینما بالأخره جلوی دوربینی قرار می‌گیرند و مقرر درآمدی دارند اما هنرمندان ما در تئاتر هر روز شرایط برایشان سخت‌تر می‌شود؛ باید به دادشان برسیم.

راه‌اندازی تئاترهای آپارتمانی

وی افزود: ما در حوزه هنری به اندازه بودجه اندک‌مان سعی کردیم قدم‌هایی برای هنرمندان برداریم. این جشنواره نقالان علوی که برگزار کردیم هدف‌مان این بود که به اهل‌بیت و امیرالمومنین ادای احترامی کرده باشیم و از طرفی سفره امیرالمومنین را برای این هنرمندان سخت‌کوش پهن کنیم. جریان دیگری که به راه انداختیم تئاترهای آپارتمانی بود که بچه‌ها در خانه تولید کنند و فیلم‌هایشان را برای ما ارسال کنند. الان متن‌ها تصویب شده و کارها شروع شده است.

پخش تئاتر از فضای‌مجازی

مدیرکل هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره جریان تئاترهای آپارتمانی، تأکید کرد: هدف‌مان این بود که به فضای معیشتی بچه‌ها کمکی شود از حالت انزوای خانه‌نشینی درآیند و کار کنند. گفتیم در خانه کار کنند و به اندازه 5 میلیون کمک هزینه می‌دهیم بعد از کرونا، آثاری که بهترین بود در تماشاخانه‌های ما اجرا خواهند داشت. البته فیلم‌های ارسالی هم از کیفیت خوبی برخوردار بودند از طریق فضای مجازی پخش خواهند شد. 

پخش تلویزیونی 10 مجلس تعزیه محرمی

وی با اشاره به تولید و پخش 10 مجلس تعزیه در ایام محرم، گفت: دومین اقدام ما جشنواره نقالان علوی و همچنین شاهنامه‌خوانی بود که یکی در تهران و دیگری در مشهد به اختتامیه رسیدند. جریان دیگری هم راه‌انداختیم که به واسطه آن 8 تعزیه در ماه مبارک رمضان ساخته شد و حالا 10 مجلس تعزیه هم با 8 دوربین تلویزیونی ضبط خواهیم کرد یا از طریق شبکه سه و یا شبکه چهار سیما در ایام محرم روی آنتن خواهند رفت. 

تلاش برای فراهم کردن شرایط خوب معیشتی 

زارعی خاطرنشان کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها و نگارش 100 نمایشنامه بچه‌های مسجد را به نویسندگان خوب و حرفه‌ای سفارش دادیم بنویسند. سعی‌مان این بوده که به اندازه و توان مالی‌مان شرایط معیشتی خوبی برای بچه‌های هنرمند فراهم کنیم که هم کار کنند و هم یک فضای معیشتی و شرایط خوبی برای کسب و کارشان فراهم شود.

برای تئاتری‌هایی که کرونا به آنها لطمه زده چکار باید کرد؟

وی در خصوص اینکه در فضای کرونایی تئاتری‌ها چطور می‌توانند فعال‌تر شوند تا کرونا آنقدر به زندگی‌شان لطمه نزند، عنوان کرد: باید به سمت فضای مجازی روی بیاوریم و از مزایایش بیشتر بهره ببریم. از این رو مردم هم می‌توانند تئاتر ببینند و کسب و کار بچه‌ها هم رونق می‌گیرد. از حالت انزوای روحی و روانی هم خارج می‌شوند؛ چون این بچه‌ها عاشق صحنه و بازیگری و تئاترند. باید کار کنند تا حیات داشته باشند و حداقل زندگی‌شان بچرخد. همه باید دست به دست هم بدهیم تا هنرمندان شرایط معیشتی و کاری رو به رشدی داشته باشند. 

تلاش برای تحقق فرهنگ دینی و علوی در قابِ تلویزیون، صحنه تئاتر و پرده سینما

زارعی درباره فرهنگ دینی و اسلامی، اهل‌بیتی و علوی و تحقق آن به واسطه دوربین‌های تلویزیون، امواج رادیویی و پرده سینما و صحنه تئاتر به خبرنگار خبرگزاری تسنیم  گفت: باید بخواهیم و به دنبال این فرهنگ غنی و بی‌کران برویم. ما در مملکت امام زمان(عج)  کار می‌کنیم اگر برای اهل‌بیت کار نکنیم برای چه کسانی و فرهنگ‌هایی کار کنیم؟! ما متأسفانه خیلی در این زمینه کم‌کاری کردیم. در هنرهای نمایشی، سینما، تئاتر و تلویزیون، تعداد آدم‌های کمی، عاشق این شکل کارند.

حرکت در مسیرِ تمدن نوین اسلامی

وی افزود: زندگی اهل‌بیت زوایای پیدا و پنهان زیادی دارد سیره آنها آنقدر در واقع درس‌آموز و جذاب است که باید از هر فرصتی استفاده کنیم شخصیت برجسته‌شان را در قالب آثار سینمایی، تئاتر و تلویزیون طراحی کنیم. همین چند سریال مذهبی که ساخته شده که من افتخار حضور در دو اثر "یوسف پیامبر" و "مختارنامه" را داشتم چقدر بازپخش شده و هر بار تکرار آن باز رگه‌های تازه‌ای برای بیننده دارد. چقدر به بیداری اسلامی و حرکت در راستای تمدن نوین اسلامی کمک کرد. 

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های خوبی داریم که می‌توانیم به واسطه فعالیت در آن حوزه و زمینه، از طریق سینما و تلویزیون مسئله‌ای که مدنظر رهبر انقلاب اسلامی است یعنی تمدن نوین  اسلامی به آن سمت حرکت کنیم. ما می‌توانیم با سینما، تئاتر و تلویزیون و استفاده از سیره نبوی و اهل‌بیتی، تأثیرگذار باشیم نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در کشورهای دیگر و آثارمان تأثیرگذار باشیم و به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم.

پیشنهاداتی برای تلویزیون

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در کار "سلمان فارسی" داود میرباقری هم حضور خواهد داشت و کارهای جدید دیگر، گفت: هنوز فعلاً ما را دعوت نکردند و قسمت باشد در کار داود میرباقری خواهم بود. از سریال "نجلا" که برای اربعین حسینی آماده می‌شود پیشنهاد داشته‌ام که هنوز قطعی نیست مثل پیشنهاد دیگری که از سریال شهید شهریاری داشتم؛ صحبت کرده‌ام اما هنوز قطعی نیستند. 

زندگی شهید حججی سریال شدحمید لولایی بازیگر سریال نوروزی شد/ شروع "نوروز رنگی" از اول شهریورفصل تازه‌ای از برنامه‌سازی و سریال‌سازی دینی/ جای خالی "ستاره‌ها"ی قرآنی در پربیننده‌های تلویزیون

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT3 واژه های کاربردی مرتبط تعزیه ماه محرم حوزه هنری ویروس کرونا عید غدیر خم بازیگران سینما و تلویزیون ایران رادیو سینما تئاتر تلویزیون بیشتر بخوانید... واقعیت‌هایی از زبانِ چهره مردمی تلویزیون/ کارهایی که جهادی‌ها برای کرونایی‌ها کردند شرایط سخت فیلمبرداری سریال پُربازیگر دفاع‌مقدس/ "سامو بندری" همچنان بلاتکلیف سریال بعدی شبکه دو "بوم و بانو" یا "مرضیه"؟ قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... واقعیت‌هایی از زبانِ چهره مردمی تلویزیون/ کارهایی که جهادی‌ها برای کرونایی‌ها کردند شرایط سخت فیلمبرداری سریال پُربازیگر دفاع‌مقدس/ "سامو بندری" همچنان بلاتکلیف سریال بعدی شبکه دو "بوم و بانو" یا "مرضیه"؟ واژه های کاربردی مرتبط تعزیه ماه محرم حوزه هنری ویروس کرونا عید غدیر خم بازیگران سینما و تلویزیون ایران رادیو سینما تئاتر تلویزیون پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ ماه چهره خلیلی درگذشت/ هنرمندی که می‌خواست فرزندش ایرانی باشد ۲ آداب و اعمال شب و روز عید غدیر ۳ نحوه معرفی امام زمان(عج) در خطبه غدیر ۴ خندوانه آبان پخش می‌شود ۵ سروده‌هایی در مدح حضرت علی (ع):«روزی شعار کل جهان می شود علی» ۶ صحنه "عصر جدید" صحنه وحدت شد/ وقتی ایرانی‌ها و افعانستانی‌ها رژه برادری رفتند ۷ حدیث غدیر| زمانی که ابلیس در ماجرای غدیر ناله سر داد ۸ نماهنگ| "غدیر" قاعدۀ اسلام مهمترین اخبار فرهنگی غدیر پیمان ماندگار شیعه است/ چرا هر سال عید غدیر را جشن می‌گیریم؟ خسارت نیم میلیارد دلاری بزرگ‌ترین سینمای زنجیره‌ای جهان! نماهنگ| "غدیر" قاعدۀ اسلام صحنه "عصر جدید" صحنه وحدت شد/ وقتی ایرانی‌ها و افعانستانی‌ها رژه برادری رفتند مهمترین اخبار تسنیم همتی: کاهش نرخ ارز در راه است/گشایش در بازگشت برخی ارزهای خارج کشور/ اخلالگران بازار ارز از حاشیه خلیج فارس حمایت می‌شوند یک سیاهپوست دیگر به خاطر رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا کشته شد آخرین وضعیت عملکرد بودجه ۹۹؛ از فروش ۱۶ هزار میلیارد تومان سهام تا رشد ۲۰ درصدی درآمد مالیاتی آخرین آمار کرونا در کشور| فوت ۱۳۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته عامل انفجار صوتی زاهدان دستگیر شد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تعزیه ماه محرم حوزه هنری ویروس کرونا عید غدیر خم بازیگران سینما و تلویزیون ایران رادیو سینما تئاتر تلویزیون تعزیه ماه محرم حوزه هنری ویروس کرونا عید غدیر خم بازیگران سینما و تلویزیون ایران رادیو سینما تئاتر تلویزیون داود میرباقری مجلس تعزیه تمدن نوین حوزه هنری عید غدیر کار کنند بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۷۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه شهرت و پایانش رنگ کهنگی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «چه کسی جوجه تیغی را کشت» به نویسندگی و کارگردانی بهرام افشاری و بازی افشاری و تینو صالحی تا ۲۱ اردیبهشت ماه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است. این اثر نمایشی که در دور جدید اجراهای خود با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده قرار است به زودی در شهر اصفهان نیز اجرا داشته باشد. محدثه واعظی پور منتقد و فعال رسانه‌ای یادداشتی درباره این اثر نمایشی نوشته و به ویژگی‌های نمایش افشاری که این روزها تبدیل به ستاره پولساز سینما نیز شده، پرداخته است.

در این یادداشت آمده است:

«عشق به بازیگری و دنیای سینما، دستمایه ساخت فیلم‌های مختلف و طرح روایت‌های متنوع بوده است، این عشق سودایی که بسیاری را درگیر و مهمتر از آن سرخورده کرده، موضوع اصلی نمایش «جوجه تیغی» به کارگردانی بهرام افشاری بازیگر تئاتر و سینما بود، نمایشی که بر اساس مونولوگ پیش می‌رفت و افشاری، راوی آن، زندگی شخصی و تجربه‌های خود را با قصه و خیال در هم آمیخته و داستان جوانی شهرستانی را روایت می‌کرد که عشق به بازیگری او را به تهران و پشت صحنه سینما آورده است. اواخر دهه ۹۰، وقتی «جوجه تیغی» روی صحنه رفت، افشاری بازیگر شناخته شده تئاتر بود، اما مثل امروز در سینما محبوب، مشهور و پولساز نبود. آنهایی که نمایش‌های «دیابولیک: رومئو و ژولیت» (آتیلا پسیانی) یا «پاییز» (نادر برهانی مرند) و «دن کاملیو» (کوروش نریمانی) را دیده‌اند، او را به خاطر می‌آورند. بازیگر هم‌نسل نوید محمدزاده و هوتن شکیبا که حضورشان در تئاتر، مژده تولد نسلی تازه را می‌داد. بازیگرانی مستعد که تئاتر، خانه اصلی‌شان بود اما بالاخره کشف شدند و مقابل دوربین رفتند.

افشاری، به خاطر ویژگی‌های ظاهری‌اش اغلب در نقش‌های کمدی و فضاهای طنزآمیز روی صحنه می‌رفت، صدای خوب، قدرتش در بداهه‌گویی و انعطاف بدنی‌اش کمک می‌کرد تا برای خنداندن تماشاگر، دست به هر ترفندی بزند و بازیگر شیرینِ روی صحنه باشد. اگر چه نقش جدی‌اش در «دیابولیک: رومئو و ژولیت» نشان داد می‌تواند سیمای جوان بذله‌گو و طناز را تغییر دهد.

موفقیت «جوجه تیغی» بیش از قصه ساده‌اش، به روایت صمیمی و سرراست افشاری مربوط می‌شد. او که بر متن تسلط کامل داشت، با دستی باز، شوخی می‌کرد، از تماشاگر خنده می‌گرفت و در لحظاتی، احساسات او را درگیر می‌کرد. در فاصله اجرای «جوجه تیغی» تا «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» افشاری، در سینمای ایران چند فیلم کمدی پر سر و صدا و پرفروش بازی کرده است. او در «فسیل» (کریم امینی)، تنها یک کمدین پولساز نیست، بلکه سعی کرده به شخصیت اسی، جوان آس و پاس و ساده‌دل پایین شهری، شیرینی و ملاحت بدهد. از میان انبوه بازیگران کمدی چند سال اخیر، افشاری در «فسیل» طراوتی دارد که اگر خودش مدام آن را در سینمای تجاری خرج نکند، برای تماشاگر دوست داشتنی و تازه است.

طبیعی است که سینمای کمدی، انبوهی نقش مشابه اسی به او پیشنهاد کند، اما مقاومت در برابر دستمزدهای وسوسه‌کننده عمر بازیگری افشاری را تضمین می‌کند. نکته‌ای که به نظر می‌رسد، یکی از دغدغه‌های شکل‌گیری «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» است. در این نمایش، افشاری، مانند «جوجه تیغی» خودش را نقد کرده و در معرض داوری قرار می‌دهد. این رویکرد جسورانه، هوش بازیگری را نشان می‌دهد که فردای حرفه‌اش را در وضعیت سرخوشانه امروز، نمی‌بیند. او در این نمایش، نقش بازیگری را بازی می‌کند که دوره طلایی حرفه‌اش را پشت سرگذاشته و در مسیری که طی کرده، گرفتاری‌های فراوانی داشته است. برای آنکه روایت ملال‌آور نشود، افشاری، بخشی از بار قصه را روی دوش همبازی‌اش تینو صالحی قرار داده است.

تعامل و بده بستان‌های آنها خوب از کار درآمده و ایده ارجاع به گذشته و نمایش «جوجه تیغی» تمهید مناسبی برای رفت و برگشت‌های قصه و انرژی گرفتن از آن نمایش است. «چه کسی …» متلک‌های سیاسی و تکه‌پراکنی‌های اجتماعی بیشتری نسبت به «جوجه تیغی» دارد، اما همه جذابیت نمایش به خاطر ترسیم این بازجویی و نقد بازی قدرت نیست. «چه کسی...» باز هم درباره بازیگری است، درباره سودایی که بر خلاف تصویر پرزرق و برق و باشکوهش، می‌تواند ویران کننده باشد و برای بهرامِ نمایش «چه کسی...» این گونه بوده است. افشاری با پیش کشیدن پای شبکه‌های اجتماعی، نقض حریم خصوصی و مسائلی از این دست، جامعه را نقد و با بازیگرانی که سرنوشتشان، از این طریق، تغییر کرده همدلی می‌کند.

برای افشاری به شهادتِ «چه کسی …»، دنیای بازیگری هنوز فریبنده و جذاب است. رویاهای او همچنان روی صحنه جان می‌گیرند و مهرش به مردم (مخاطبانش) را آنجا حس می‌کند. او در این نمایش، بیش از آنکه بخواهد نماد هنرمند یا بازیگر ممنوع‌الکار باشد (که هست)، شبیه خودش است، خودش را در مواجهه با مأموران نظارت کننده قرار داده و به جلسه بازجویی خودخواسته‌ای تن داده تا به تماشاگر یادآوری کند، ترس‌ها و تردیدهای یک ستاره، غیرقابل باور نیست.

«چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» درباره زوال دوران ستاره‌هاست، درباره ترس از مواجه شدن با جهانی که بازیگر، دیگر در آن شناخته شده و محبوب نیست. تصویری از مواجهه عقل و عشق و جهان پر اضطراب هنرمند، پس از افول جایگاهش. همان طور که «جوجه تیغی» می‌تواند بارها دیده شود و روایتی درباره امروز باشد، «چه کسی …» هم این ویژگی را دارد، چرا که قصه شهرت و پایان آن رنگ تکرار و کهنگی نمی‌گیرد.

کد خبر 6097465 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • جزئیاتی جالب درباره دنیای پرزرق و برق و باشکوه بازیگری بهرام افشاری
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری
  • جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری | منتطرم میرباقری برای سریال جدیدش صدایم کند
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • آخرین عکس از این روزهای رضا رویگری
  • مجموعه تلویزیونی «گرگ» از شبکه ۴
  • قصه شهرت و پایانش رنگ کهنگی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک